http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"





















vineri, 13 mai 2011

AZI Basescu va fi ales din nou, PRESEDINTE PD-L

Previzualizaţi

Bătălia din PDL l-a adus din nou pe Traian Băsescu în postura care îl avantajează cel mai mult pe scena politică, aceea de candidat. Acum se luptă pentru preşedinţia Partidului Democrat Liberal. Faptul că participă la această competiţie sub pseudonimul „Emil Boc” nu este un secret pentru nimeni. Lăsat de unul singur, adevăratul Emil Boc nu ar fi avut mari şanse împotriva lui Vasile Blaga. Anticipând un rezultat pe care nu şi-l doreşte deloc, Traian Băsescu şi-a dat jos haina, şi-a suflecat mânecile şi a trecut la treabă.

Ca în vremurile bune ale înfruntărilor cu Mircea Geoană, a scos la bătaie tot arsenalul din dotare. Blaga a ajuns din mareşal al partidului un amărât de caporal, bun doar să numere izmenele la magazie, iar despre Cezar Preda, preşedintele a spus sec că n-are niciun fel de calităţi pentru a candida la vreo funcţie în PDL. Din două fraze, activul PDL a fost pus la curent cu viziunea lui Traian Băsescu, astfel încât la congres să nu existe confuzii.

Să zicem că delegaţii care vor vota sâmbătă vor da curs voinţei şefului statului. Până acum au făcut-o de fiecare dată, chiar şi atunci când aveau serioase temeri, mai ales în momentul susţinerii măsurilor de tăiere a salariilor şi a pensiilor. Atunci, Traian Băsescu a salvat Guvernul Boc aflat în faţa unei moţiuni de cenzură care avea toate şansele să treacă prin votul nemulţumiţilor din PDL. Acum, preşedintele s-a angajat cu toată forţa pentru a-i salva încă o dată pielea lui Boc. O face nu de dragul „fidelului” premier, ci pentru a-şi atinge propriul scop politic. Care ar fi acesta?

Păstrarea intactă a puterii de preşedinte jucător după alegerile cruciale din 2012. Evident, o înfrângere zdrobitoare a PDL, cuplată cu victoria USL la un scor de peste 50% din voturi, l-ar obliga pe şeful statului să numească un premier al Opoziţiei. Ar fi practic sfârşitul mandatului lui Tra­ian Băsescu la Cotroceni, chiar dacă domnia sa va rămâne în funcţie până în 2014. Pentru a evita o asemenea variantă, preşedintele are nevoie să ridice PDL în sondaje în mai puţin de un an. Este o misiune extrem de dificilă, chiar şi pentru potenţialul politic al lui Traian Băsescu. Şeful statului are nevoie de mişcări spectaculoase pe care le-a anunţat deja. Schimbarea Guvernului pentru „relansarea încrederii” este obligatorie. Doar aşa PDL ar putea fi scos din uzura măsurilor de zi cu zi şi ar avea şanse de recapitalizare electorală.

Dar există şi riscuri. Învestirea unui nou guvern are nevoie de majoritate în Parlament. Deja, PDL este la limită din acest punct de vedere. Eventuala înfrângere în congres nu va anihila aripa Blaga. Din contră, majoritatea fragilă a PDL va face din grupul Blaga un actor cu putere de negociere în interiorul PDL, de care va depinde viitorul guvernării. Dar până atunci mai este.

Deocamdată, Traian Băsescu are de câştigat voturile de sâmbătă ca prim pas în desfăşurarea strategiei sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


bestjobs.ro fly.ro

PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

Cell phone video surveillance solution
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii

.






















Create your own banner at mybannermaker.com!




Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA