http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"





















luni, 29 august 2011

De ce pune CURUL Basescu pentru Rosia Montana?



Agentia Mediafax a anuntat ca Basescu face o vizita la Rosia Montana. De documentare. Pentru a vedea, la fata locului, care este situatia. Asta se intampla exact la o saptamana dupa ce el s-a pronunat ferm in favoarea controversatului proiect. Acum merge sa se convinga ca s-a pronuntat bine. Iar in final nu va ezita sa ne spuna ceea ce stim deja. De ce este domnul Traian Basescu atat de interesat de exploatarile aurifere?

Intrebarea are un rost. Pentru ca, in definitiv, el detine cea mai importanta functie in stat de sase ani. Iar in sase ani, chiar daca in taina a pus umarul alaturi de domnii de la Gold Corporation, in mod public nu s-a pronuntat in vreun fel. S-a ferit sa o faca. Ce motive a avut sa se fereasca pana acum si ce motive are sa nu se mai fereasca, pe neasteptate? Si, dimpotriva, sa se implice, fiind in contradictie cu o buna parte a societatii civile, cu Academia Romana, care si-a dat un aviz negativ, cu o parte a clasei politice, cu propriul sau prim-ministru, Emil Boc – care, caz rarisim, isi contrazice seful – si chiar cu unul dintre cei mai importanti consilieri prezidentiali?

Inainte de a raspunde la aceste intrebari, nu pot sa nu subliniez faptul ca nu este vorba doar, asa cum s-a dovedit, de Rosia Montana. Stim, in acest moment, ca mai exista cel putin un proiect, Deva Gold, in care Basescu este de asemenea implicat. Cel putin pentru ca el a si atras atentia asupra zacamantului de la Certej. Dar probabil este mai implicat decat printr-un simplu enunt si printr-o simpla afirmatie de sustinere. Probabil ca, la fel cum a procedat cu Gold Corporation, si aici a pus pana de curand umarul in secret. Ambele proiecte au primit, pana in prezent, aproape toate aprobarile. Primul, cu mare tambalau, al doilea, printr-o discretie desavarsita. Ambele sunt listate pe Bursa de la Toronto. Primul, cu o valoare oscilanta a actiunilor, baietii destepti castigand si atunci cand actiunile scad, si atunci cand actiunile cresc, cel de-al doilea, cu o crestere exponentiala a valorii acestora, de cinci ori in ultimele doua luni. Se castiga exorbitant, inca inainte de a se fi extras un gram de aur. Iar valoarea creste sau scade, in functie de afirmatiile politicienilor de la Bucuresti si de aprobarea si respingerea unor cereri adresate institutiilor statului de conducerile celor doua societati. Si intr-un caz si-n altul, statul nu detine decat 20 la suta iar cand se va extrage aurul va primi doar 4 la suta, adica un cacat.

Dar schema Deva Gold e mai subtila. Nu numai fiindca a ramas total necunoscuta, pana in urma cu o zi, opiniei publice. Ci si fiindca aici mai intervine ca societate-tampon un offshore din insula Barbados. Unde 20 la suta sunt actionari secreti. Cu certitudine, “secretii” sunt romani, pentru ca o spaga este prevazuta chiar prin statut, unde se prevede ca actionarii la vedere, respectiv grecii, care detin 80 la suta, platesc si toate cheltuielile minoritarilor cu 20 la suta. Si apoi, pana la urma, toate aprobarile depind de autoritatile statului roman. Care sunt pe mana PD-L si UDMR. Si in spatele carora vegheaza presedintele-jucator.

Cred ca Presedintele Traian Basescu a iesit la bataie atat de ostentativ pentru ca urmeaza un tun financiar.Cred ca BASESCU a intrat printre actionarii secreti din offshorul Barbados si are nevoie de rezerve de aur pentru zile negre, cand va fi nevoit sa fuga din Romania ca sa nu moara in puscarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


bestjobs.ro fly.ro

PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

Cell phone video surveillance solution
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii

.






















Create your own banner at mybannermaker.com!




Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA