http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"





















luni, 5 septembrie 2011

Cine canta prohodul USL

De ce canta unii prohodul USL? De ce apar tot felul de analize basiste din care reiese ca alianta opozitiei, abia inscrisa in Justitie, fie explodeaza zilele urmatoare in teritoriu, fie explodeaza, mai tarziu, la centru? Vezi doamne,daca nu va fi distrusa acum, atunci evenimentul se va produce, cu certitudine, imediat dupa alegerile locale. Atunci cand se va vedea ca USL ar fi fost incapabila sa adune peste 50 la suta din electorat. Dar cine sunt groparii? Cine sunt politicienii si cine sunt analistii care prevestesc decesul prematur al USL? Si oare de ce se straduiesc ei atat de mult sa ne convinga? Daca raspundem la aceste intrebari, intelegem mai usor un mecanism politic pus in miscare inca din momentul nasterii USL dar accelerat in ultimele zile.

Sa incepem prin a raspunde la intrebarea cheie. Care este identitatea groparilor? Nu este deloc dificil sa facem acest demers. Orice persoana care urmareste, cu relativa atentie, informatia de natura politica a putut observa ca, aproape fara exceptie, este vorba despre reprezentanti PD-L. Extrem de rar isi exprima asemenea opinii activisti UDMR sau chiar UNPR. PD-L isi asuma paternitatea acestei teme a distrugerii USL ori a esecului USL – ceea ce, pana la urma, inseamna acelasi lucru – acreditata din ce in ce mai perseverent si mai vocal in ultimele zile. Si, evident, marele dirijor. Care este Basescu. Presedinte-jucator. Nu numai in ale Executivului, ci si in materie de politica interna a unor partide.Groparii cei mai activi sunt,bineinteles Udrea,Boc,Labaroiu,Voinescu-Cotoi, ajutati si de ceilalti tuteri basisti.

Daca am raspuns la intrebarea “cine vorbeste despre USL, lansand mesaje negative?”, sa raspundem si la urmatoarea intrebare. Cine scrie despre USL? Cine face pretinse analize, din care rezulta aceeasi concluzie? Nici acest demers nu este dificil pentru o persoana obisnuita sa treaca in revista, zilnic, principalele mesaje ale presei. Este vorba de acei jurnalisti si acei analisti – din eleganta, carciuma a lui Basescu, a PD-L, in general aflati in slujba puterii si carora Basescu le lipeste din cand in cand cu scuipat bancnote pe frunte..

Acum sa vedem de ce toaca atat de mult Basescu, politicienii PD-L si presa aservita aceasta tema a ineficientei ori a prabusirii USL. Pana la urma, de ce sunt acestia atat de interesati de soarta opozitiei, de ceea ce se intampla in interiorul unor partide ori a unei coalitii cu care se vor confrunta in alegeri abia la anul? Sau, cum isi doresc, abia peste doi ani?

DE FRICA. Este singurul raspuns rational. Pentru PD-L, ascensiunea opozitiei este o realitate cu adevarat amenintatoare. Dar de unde pana unde aceasta ascensiune? De ce sondajele arata atat de prost pentru PD-L? In primul rand, si incerc sa fiu cat se poate de rational cand spun acest lucru, pentru ca in Romania ultimilor 20 de ani regula a fost alternanta la guvernare. Iar continuitatea nu ar putea fi taxata decat drept o exceptie. Cum va fi, din aceasta perspectiva, viitorul ciclu politic? Va respecta regula sau va fi o exceptie? Privind lucrurile dintr-o anumita perspectiva, asa cum fac destul de multi, am fi tentati sa pariem pe exceptie. De ce? Pentru ca mandatul prezidential este mai lung decat cel parlamentar. Si, in consecinta, Basescu se va afla la pupitrul de comanda si in timpul alegerilor si dupa alegeri si avand posibilitatea, vointa necesara si chiar talentul de a combina astfel lucrurile incat, indiferent ce vrea populatia, sa poata mentine PD-L la putere. La aceasta se adauga si disponibilitatea puterii de a impune acte normative cu efect electoral in beneficiul exclusiv al PD-L.

Si, cu toate acestea, eu sunt convins ca nu exceptia de la regula alternantei va prevala. Si probabil nu sunt singurul. Cred ca si Basescu, cred ca si politicienii PD-L si analistii pro-PD-L, multi dintre ei, gandesc ca mine dar spun pe dos. De ce? DE TEAMA. Vor musai sa incurce lucrurile in USL. Dar vor sa incurce si mintile romanilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


bestjobs.ro fly.ro

PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

Cell phone video surveillance solution
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii

.






















Create your own banner at mybannermaker.com!




Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA