http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"





















vineri, 22 aprilie 2011

BARBUT politic intre BASESCU si VANTU

Previzualizaţi

Intre puterea de la Cotroceni si Sorin Ovidiu Vantu se joaca finala unei importante partide de sah dar si un barbut intre doi golani. Un sah si un barbut suta la suta politic. Basescu a declarat, in repetate randuri, ca il va face pe mogulul de presa sa plateasca oalele sparte de tonomatele lui. La randul sau, omul de afaceri Vantu a jurat public ca ii va plati cu varf si indesat sefului statului polita, dupa prima tentativa de arestare a sa si ca asteapta sa-l vada si pe el in puscarie. Dar, in paralel, se joaca si un "la mai mare" de alta natura. Intre oamenii legii si acelasi Vantu. Pentru FNI.

Prima partida de sah, sahul politic, incurca modul in care se desfasoara razboiul dintre Vantu si oamenii legii. Din simplul motiv ca, in eventualitatea in care Vantu ar trebui sa piarda si sa fie gasit vinovat pentru dezastrul de la FNI, rezultatul, la nivelul constiintei publice, ar fi neconcludent. Ar fi pus sub semnul intrebarii. Si sub semnul indoielii. Nu cumva ar fi el influentat de desfasurarea primei partide? Cea care se joaca, in primul si in primul rand, politic? Nu cumva oamenii legii - si Justitia, in general - ar putea fi influentati politic si in privinta modului in care trateaza legalitatea ori non-legalitatea unor operatii facute de Vantu la FNI? Pana unde se intinde autoritatea lui Basescu, in sensul influentarii actului de justitie? In general el face ce vrea,dar vor accepta judecatorii sa-i faca pe plac?

Intrebarile de mai sus au o unica relevanta. Ele sugereaza exact ceea ce am incercat sa induc in mintea cititorului. Si anume ca, din punctul de vedere al cazului FNI in sine, care a dus la prejudicierea statului cu 100 milioane euro, prin despagubirea de catre acesta a cetatenilor care au speculat la Fond, era mult mai bine daca procurorii nu ar fi fost impinsi de la spate. Intr-o anumita directie. Si dintr-o anumita directie. Daca Traian Basescu nu ar fi intrat in conflict deschis, in urma cu doi ani, cu Sorin Ovidiu Vantu, din motive pur politice si nu s-ar fi pronuntat atat de des, atacandu-l pe omul de afaceri atat pentru prestatia Realitatii TV, cat si, sau mai ales, pentru afacerea FNI, munca anchetatorilor ar fi fost, in mod vadit, mai usoara. Si, cine stie? Poate ar fi fost incununata de succes. Poate ca, pana la urma, ar fi reusit sa-l incolteasca pe Vantu. Si sa demonstreze, in mod credibil, atat pentru judecatori, cat si pentru opinia publica, faptul ca acesta a incalcat legea.

Acum, cei care joaca aceasta a doua partida de barbut la coltul strazii se afla in mare incurcatura. Dupa ce o data au pierdut definitiv si irevocabil partida cu Sorin Ovidiu Vantu, sub presiunea Presedintelui Traian Basescu, ei incearca din rasputeri si la limita sa ia jocurile de la inceput, adica "la mai mare". Dar este infinit mai greu. Si asta presupune ca si anchetatorii vor fi siliti sa mearga pe mana lui Basescu, adica "braila". Adica sa joace la limita legalitatii pe mana lui Basescu. Dupa ce Nicolae Popa a fost uitat mult si bine, desi avea o condamnare grea, de 15 ani de inchisoare, imediat dupa ce Traian Basescu a intrat in razboi declarat public cu Sorin Ovidiu Vantu, au fost initiate de Laura Codruta (fosta Kovesi) si primele demersuri pentru aducerea acestuia in tara. Acum a fost adus. Si ce sa poate intampla? Se poate intampla - ipotetic, cel putin - ca Popa sa spuna lucruri noi, adevarate, care ar permite redeschiderea dosarului si incriminarea lui Vantu. Sau sa spuna lucruri noi si neadevarate, care ar permite acelasi lucru. In ambele ipoteze, in prealabil, va trebui facut un targ cu Nicolae Popa, vizand reducerea pedepsei. Dar, in aceasta situatie, cand se stie ca initiatorul este, de fapt, Traian Basescu iar motivatia este, de fapt, politica, ce credibilitate ar mai putea avea declaratiile, adevarate sau neadevarate, ale lui Popa?Dar daca Popa nu spune nimic? Si ultima tentativa de arestare a lui Vantu, pentru un motiv total ridicol, o cearta cu Ghita, face parte din aceeasi dubla partida a legii si a politicii.(sursa:srs.blog)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


bestjobs.ro fly.ro

PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

Cell phone video surveillance solution
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii

.






















Create your own banner at mybannermaker.com!




Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA