http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"





















marți, 21 decembrie 2010

BASESCU se pregateste sa predea Tinutul Secuiesc lui Viktor Orban,premierulUngariei si lui Laszlo Tokes,europarlamentar maghiar,ales in Romania.

Previzualizaţi

Seful statului n-a reactionat dupa declaratiile instigatoare ale pastorului europarlamentar, Laszlo Tokes

Comunitatea maghiarilor din Romania si-a pus la punct planurile pentru obtinerea auto­nomiei Tinutului Secuiesc. Dezvaluirile au fost facute in emisiunea Q&A de la Antena 3. Maghiarii cer o rede­se­nare a granitelor, astfel incat sa se formeze o noua regiune de dezvoltare prin unirea a trei judete: Harghita, Covasna si Mures.

Cutia Pandorei privind infiintarea Tinu­tului Secuiesc a fost redeschisa de pastorul europarlamentar Laszlo Tokes in cadrul Universitatii de vara gazduite de Baile Tusnad. Evenimentul a adunat laolalta, pentru patru zile, zeci de politicieni din Unga­ria si din Romania. La lucrarile din ultima zi a taberei, a fost prezent si premierul ungar Viktor Orban, care l-a avut ca invitat de onoare pe prese­din­tele Roma­niei, Traian Basescu. S-au dezbatut temele preferate ale UDMR, pre­cum autonomia terito­riala, admi­nistratia locala si descentra­li­zarea, infiintarea Universitatii de Stat maghiare, drepturile minoritatilor privind folosirea limbii materne in Romania, dubla cetatenie maghiara sau relatiile maghiaro-romane .

Tot mai probabila ratare a aderarii Romaniei la spatiul Schengen va aduce cu sine si efecte, sa le spunem, colaterale, dincolo de mentinerea statutului de cetateni europeani de mana a doua pentru romani. E vorba de tensiuni care vor aparea curand in Transilvania.

Proiectul dublei cetatenii pentru maghiarii din Romania, pus in aplicare de Viktor Orban, nu a stirnit pana acum valuri prea mari la noi, dintr-un motiv relativ simplu: atat timp cat ambele tari au acelasi statut european, nu exista avantaje pentru unguri in raport cu romanii. Acum cateva luni, spre exemplu, cand se discuta intens problema cetateniei ungare pentru maghiarii de la noi, liderul UDMR Arad, Kiraly Andras, declara textual: ”Oricum, in luna martie 2011 vom intra in Spatiul Schengen. Cetatenia va avea mai mult valoare sentimentala pentru populatie”, a declarat Kiraly Andras.

Nici adversarii UDMR, precum PRM, nu pareau ingrijorati „Am vazut ca sunt revoltati slovacii (pentru dubla cetatenie n.n.), dar eu zic ca acest demers nu isi are rostul. Suntem in Comunitatea Europeana, intram in Spatiul Schengen si nu va mai conta nici daca vei avea buletin de Italia. Poate vor sa vada cati sunt sau cati se declara maghiari”, declara presedintele filialei PRM Arad, Dorin Filip. In general, niciun partid de la noi nu si-a batut capul cu aceasta chestiune, tocmai pentru ca admiterea, considerata certa, a Romaniei in spatiul Schengen, elimina, practic, orice motivatie pentru dubla cetatenie.

Acum, lucrurile s-ar putea schimba spectaculos. Prin ratarea admiterii, cetatenii ungari, stat intrat deja in Schengen, vor putea merge oriunde in Europa exact ca in propria tara, cum ii taie capul, fara control la frontiera ori alte probleme, in timp ce romanii nu vor beneficia de acest urias avantaj. Din momentul consfintirii amanarii pentru Romania, e aproape sigur ca centrele pentru depunerea actelor, deschise de Ungaria in tara noastra, vor fi luate cu asalt de etnicii maghiari, care vor avea, astfel, culoar deschis total catre Europa, spre deosebire de concetatenii lor. In plus, de la 1 ianuarie, presedintia UE va fi detinuta de Ungaria, iar guvernul Orban are tot interesul ca acest decalaj intre unguri si romani sa se mentina, pentru ca astfel, initiativa sa privind dubla cetatenie ar fi excelent pusa in valoare.

Pe de alta parte, dureri de cap va avea si UDMR, pentru ca birourile pentru depunerea actelor privind dubla cetatenie sunt administrate, prin decizia lui Viktor Orban, de catre Consiliul National al Maghiarilor, rivalii formatiunii lui Marko Belo, care tocmai au dat nastere unui nou partid, Popular Ardelean. Or, birourile amintite, care au toate sansele sa fie, cum spunea, asediate de catre maghiari, ar putea functiona perfect ca o retea de propaganda pentru CMT si nu pentru UDMR, partid ai carui lideri au mizat totul pe aderarea Romaniei la Schengen si au neglijat conceptul dublei cetatenii. In fine, in Transilvania ar putea avea loc, curand, si o discriminare indirecta in plan economic, stiut fiind ca businessul este legat indisolubil de libertatea cat mai mare de miscare, libertate care, iata, ar putea fi curand doar apanajul capitalului maghiar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


bestjobs.ro fly.ro

PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

Cell phone video surveillance solution
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii

.






















Create your own banner at mybannermaker.com!




Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA