http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Mica Publicitate: Schimb spatiu SCHENGEN cu voturi PDL

Previzualizaţi

Nu am nimic cu moldovenii,si eu ii consider romani si teritoriul Basarabiei ,pamant romanesc,dar atunci cand Basescu se prevaleaza de aceste lucruri doar ca sa castige voturi pentru PDL,in detrimentul intereselor Romaniei,nu pot sa nu ma revolt.

In ultimele saptamani, problema admiterii Romaniei in spatiul Schengen a fost mai viu disputata ca oricind, in UE aparand reactii de la cel mai inalt nivel impotriva noastra. Cam in aceeasi perioada, insa, Romania a accelerat substantial acordarea cetateniei pentru moldovenii de peste Prut, ceea ce e straniu, daca ne gandim ca exact asta e principalul motiv pentru care occidentalii au rezerve fata de noi. Aproape iti vine sa te intrebi daca nu cumva calculele electorale ale lui Basescu pun alegerile din 2014 mai presus de interesele romanilor.

Intr-un interviu acordat zilele trecute ”Romaniei libere”, Basescu informeaza ca procedura de acordare a cetateniei moldovenilor a fost accelerata prin deschiderea a noi consulate. Astfel, ca ritmul de 70.000 de dosare aprobate anul acesta, conform aceluiasi Basescu, va fi sensibil sporit in anii urmatori. Intrebat
ce se va intampla in momentul in care jumatate din populatia Republicii Moldova va avea cetatenie romana, seful statului a raspuns, sec: ”Nu se va intampla nimic: vom fi mai multi romani”.

Ce nu spune explicit, presedintele, e faptul ca vor fi mai multi romani cu drept de vot in alegerile viitoare si care vor purta o vie recunostinta celui care le-a pus in mana cetatenia si dreptul de a umbla mai lejer prin Europa. Daca ritmul actual va ajunge, sa zicem, la peste 100.000 de moldoveni ”romanizati” pe an, in 2012, la alegeri, va exista un electorat suplimentat cu cca.3-400.000 de moldoveni, iar in 2014 cu peste jumatate de milion, adica o suma care poate transa lejer soarta alegerilor.

Tocmai acest lucru ingrijoreaza, insa, cancelariile occidentale. In noiembrie, secretarul de stat francez pentru Afaceri europene, Pierre Lellouche, a anuntat in fata Comisiei pentru afaceri europene a Adunarii Nationale, ca Franta se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen in martie 2011. In viziunea oficialului francez, aceasta problema nu este generata de lipsa infrastructurii tehnice de supraveghere a granitei, ci de politica Bucurestiului privind acordarea cetateniei romane moldovenilor, care primesc astfel si pasaport UE. Nici Olanda nu vede altfel lucrurile si probabil, nici alte state cu un cuvant greu de spus.

In Romania, autoritatile incearca sa arunce rezervele occidentale strict in circa tiganilor, vezi declaratia din vara a lui Cristian Preda data Liberation, ”Amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen din cauza romilor ar fi o absurditate”. Numai ca tiganii sunt deja in Europa si, de bine, de rau, efectul ”invaziei” lor a putut fi cuantificat, in timp ce moldovenii sunt amenintarea care va sa vina.

Presa occidentala a acordat anul acesta - ca de altfel si in ultimii trei ani – spatii ample acestui potential fenomen. Daily Telegraph titra ca un milion de moldoveni cu pasapoarte romanesti pot ajunge in Marea Britanie, Der Spiegel spunea ca generozitatea presedintelui Traian Basescu ajuta sute de mii de moldoveni sa intre “pe usa din dos” in paradisul Economic al UE, Il Giornale relata ca Basescu “pacaleste” UE oferind pasapoarte moldovenilor.(sursa:srs.blog)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

.


Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA