http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"

miercuri, 3 noiembrie 2010

Un profesor in drept constitutional,adica BOC si un om de stiinta,ministrul educatiei, adica FUNERIU, INCALCA GRAV CONSTITUTIA

animated-gifs-justice-010 GIFs

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, si nici nu avea cum sa faca altfel, ca asumarea raspunderii pentru Legea educatiei de catre Guvernul Boc este neconstitutionala. Cu acest prilej, aceeasi autoritate a constatat existenta unui grav conflict intre doua institutii fundamentale ale statului. Intre Parlament si Guvern. Practic, intre puterea legislativa si cea executiva. Desi Curtea Constitutionala nu precizeaza, pentru ca nici nu avea cum, vinovat de ceea ce s-a intamplat este Presedintele Traian Basescu. El a fortat mana Guvernului Boc pentru a-si asuma raspunderea pentru o lege aflata deja intr-un stadiu avansat in dezbaterea legislativa. Ce semnificatie are si ce consecinte va avea verdictul Curtii?

In primul rand, intreaga tevatura legata de asumarea raspunderii si de o noua motiune de cenzura, introdusa de opozitie la numai cateva zile dupa ce alta motiune de cenzura a cazut, pare ca se incheie aici. Dupa palma usturatoare data de Curtea Constitutionala, singura solutie este ca Guvernul sa se declare inca o data infrant – sau sa nu se declare, daca va refuza sa recunoasca starea de fapt – si sa renunte la acest demers politic. Iar Parlamentul sa reia, asa cum este normal, dezbaterea, articol cu articol, a unei legi atat de importante. Dupa care, actul normativ va fi votat in plen si prezentat Presedintelui pentru a-l promulga. Moment in care domnul Traian Basescu, suferind de boala copiilor care au tot timpul impresia ca li s-a luat jucaria preferata, va refuza promulgarea sub un pretext sau altul si va trimite Legea in Parlament. De unde s-ar putea sa se mai intoarca nicicand, daca actuala majoritate, incropita de acelasi domn Traian Basescu, nu se schimba.

Fapt este ca asemenea conflicte grave intre institutiile statului, constatate sau nu de Curtea Constitutionala, distrug orice urma de credibilitate pe care o mai are Romania ca stat si fac nu numai legislatia, ci si intreaga viata politica, economica, sociala, spirituala sa fie din ce in ce mai putin predictibile.

SORIN ROSCA STANESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

.


Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA