http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"





















marți, 19 octombrie 2010

DE CE SE SCUMPESTE MANCAREA? Datorita masurilor regimului Basescu!

Previzualizaţi

ATUNCI CAND PD-L A VOTAT O LEGE BUNA ,SCADEREA TVA LA 5% PENTRU ALIMENTELE DE BAZA, ACEASTA A FOST VOTATA "DIN GRESEALA"!

În primele nouă luni din 2010 mâncarea s-a scumpit, în medie, cu 6,25%, în ciuda faptului că un consum mai mic, datorat scăderilor salariale şi şomajului, ar fi trebuit să ducă la scăderea preţurilor la raft.

În septembrie cartofii s-au scumpit cu 7,42% faţă de august, în timp ce preţul uleiului a crescut şi el cu 4,66%, iar legumele s-au vând la preţuri cu 3,6% mai mari faţă de luna precedentă. Sectorul alimentar susţine că principalii vinovaţi sunt "băieţii flămânzi" din industria mâncării, care cumpără ieftin de la producători sau procesatori şi vând mai scump procesatorilor, respectiv marilor lanţuri comerciale.

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, spune însă că "vinovaţii" sunt cei care conduc marile reţele comerciale, care cresc preţul la raft. "S-a spus că din cauza producătorilor agricoli se scumpesc produsele. Vreau să lămuresc că nu din cauza lor cresc preţurile la alimente. Problemele sunt în marile lanţuri de magazine, unde există adaosurile comerciale, care se reflectă în preţuri", a declarat ministrul într-o emisiune TV. În ceea ce priveşte estimarea lui privind scumpirea mâncării în perioada următoare, aceasta a scăzut de la "8-10%", după cum a declarat săptămâna trecută, la 7%, cu scuze "pentru exagerări", conform declaraţiei de sâmbătă, pentru ca luni să nu se mai pună problema majorărilor.

"Cred că acum nu se justifică creşterea preţurilor la produsele agroalimentare. O spun cu toată tăria. Mai mult, la preţurile de până acum ar trebui să se facă o reajustare, pentru că sunt multe adaosuri comerciale", a declarat Tabără.

Reprezentanţii marilor reţele comerciale din România resping acuzaţiile ministrului Agriculturii şi dau vina, la rândul lor, indirect, pe ministerul de resort, care de 20 de ani nu reuşeşte să remedieze problemele din sectorul agricol care e scump pentru că merge prost.

"Adevărul este că producţia internă e sublimă dar lipseşte cu desăvârşire, sau nu are calitatea cerută de cumpărător, sau nu sunt disponibile cantităţile de care avem nevoie, la data de livrare convenită, sau ca nu există platforme de colectare, sortare şi păstrare a produselor sezoniere", a declarat Delia Nica, vicepreşedinte al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

Producătorii recunosc că au operat unele majorări, datorate pieţei sau condiţiilor meteo.

"La floarea-soarelui, de exemplu, se resimt efectele calamităţilor care au avut loc, vijeliile de exemplu. La grâu de la 40 de bani pe kilogram s-a ajuns acum la 80 de bani. De aceste preţuri nu beneficiează însă producătorii, ci aceia care au cumpărat grâul la recoltă şi îl vând acum când e vârf. Producătorii n-au scumpit nimic. Cel mult s-au aliniat la tendinţa mondială de pe piaţa agricolă", a declarat pentru gândul Marcel Cucu, membru în Consiliul Director al Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). În septembrie uleiul s-a scumpit cu 4,66%, majorarea totală de preţ din primele nouă luni fiind de 11%, conform INS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


bestjobs.ro fly.ro

PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

Cell phone video surveillance solution
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii

.






















Create your own banner at mybannermaker.com!




Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA