http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"

marți, 14 septembrie 2010

CINE VA JUDECA RECURSUL LUI VANTU

preluare din "capital.ro"

Judecătoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucureşti va face parte din completul de trei judecători, care va soluţiona, miercuri, recursul lui Sorin Ovidiu Vîntu privind arestarea sa, au declarat, luni, surse din magistratură.

Preşedintele onorific al Asociaţiei Magistraţilor din România, Viorica Costiniu (Imagine din arhivă; Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)Alături de Viorica Costiniu, vor intra în sala de judecată şi judecătoarele Luciana Mera şi Cristina Rotaru.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de soferul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, Tribunalul Bucureşti emiţând mandate, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de favorizarea infractorului, respectiv complicitate la această infracţiune.

Concret, cei trei l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa - condamnat, în lipsă, la 15 ani de detenţie, pentru păgubirea a 300.000 de investitori FNI - să fugă din ţară, în anul 2000, şi să se ascundă de autorităţile române judiciare. Popa a fost prins în 2 decembrie 2009, la Jakarta (Indonezia).

Viorica Costiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, este soţia fostului judecător Florin Costiniu, inculpat într-un proces pentru fapte de corupţie alături de senatorul PSD Cătălin Voicu.

Viorica Costiniu a avut de mai multe ori confruntări verbale cu preşedintele Traian Băsescu, atunci când acesta a prezidat şedinţele Consiliului Superior al Magistraturii.

O decizie mult comentată, dată de Viorica Costiniu, a fost cea din cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu şi şefilor serviciilor de informaţii, DGIPI şi DGA, Ilie Şerban Cornel şi Petru Pitcovici, reţinuţi în martie 2009, de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii DNA îi acuza pe cei trei într-un dosar referitor la faptul că, în 2000, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro. Ilie Şerban Cornel, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase, în timp ce Petru Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, este cercetat pentru favorizarea infractorului.

Judecătoarea Viorica Costiniu a respins cererea DNA de arestare a celor trei, după dezbateri care au avut loc în noaptea de 26 spre 27 martie 2009. La dosarul DNA erau şi stenogramele unor interceptări, însă Costiniu a apreciat că "veridicitatea afirmaţiilor este greu de asumat" din economia dosarului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

.


Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA