http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"





















marți, 15 noiembrie 2011

Sorin Ovidiu VANTU din nou LIBER

Sorin Ovidiu Vîntu a apreciat drept minciuni acuzaţiile procurorilor şi a susţinut, fără a proba, că Parchetul General şi unii judecători de la Tribunalul Bucureşti sunt ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete. Atât el, cât şi Liviu Luca au susţinut că societatea a fost falimentată de 18.000 de procese, în care au târât-o angajaţii.

Apărătorii celor zece arestaţi au spus că dosarul trebuia instrumentat de o altă structură a Parchetului General.



Judecătorii Carmen Veronica Găină, Daniela Panioglu şi Vasile Băjan de la Curtea de Apel Bucureşti au decis eliberarea din arest a celor zece din lotului Vîntu - Luca. Ei nu au voie să părăsească ţara.

Discuţiile din sala de judecată a debutat cu pledoaria avocatului lui Liviu Luca. Acesta a arătat că al său client deţine doar 2000 de acţiuni la PetromService, ceea ce reprezintă 0,0001 % din numărul total de acţiuni al companiei. Argumentul forte, atât al avocatului cât şi al lui Luca a fost acela că dacă el deţinea între 40 şi 50% din acţiunile firmei stătea liniştit şi aştepta sfârşitul anului pentru a încasa dividendele. Apărătorul acestuia nu a fost de acord cu informaţia potrivit căreia societatea off-shore Elbahold ar fi controlată de Luca. "Tranzacţia de acţiuni a fost semnată de o societate de avocaţi din Cipru, nicidecum de Liviu Luca", a declarat unul dintre avocaţi.

Angajaţii şi-au devalizat societatea

Teza susţinută de acuzaţi a fost aceea că societatea PetromService a ajuns în insolvenţă din cauza propriilor angajaţi care, sfătuiţi de avocaţi, au dat în judecată compania în nu mai puţin de 18.000 de procese.

Avocatul lui Octavian Ţurcan, un alt personaj cheie al dosarului, a susţinut că al său client poate fi judecat în stare de libertate deoarece mai este cercetat într-un dosar şi de doi ani este monitorizat de organele de cercetare penală. El s-a plâns că Ţurcan nu poate părăsi ţara în condiţiile în care este doctor în economie, are atestat de consultant financiar internaţional şi are o fiică studentă la Cambridge. În aceste condiţii, de doi ani nu mai realizează niciun venit, fiind întreţinut de soţia sa.

Vrea rejudecarea


Avocatul lui Sorin Ovidiu Vântu a arătat că cererea de recuzare pe care au depus-o săptămâna trecută la Tribunalul Bucureşti trebuia analizată şi că judecătorul care a respins-o nu a precizat şi motivele. Pentru acest lucru, cere ca dosarul să fie trimis spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti. Şi acesta a deplâns starea lui Vîntu care, de doi ani, nu are voie să plece din ţară, "chiar dacă este acuzat de infracţiuni blânde". L-a caracterizat pe acesta drept o persoană foarte bine integrată în societate şi susţine că izolarea sa nu este oportună.

Vîntu nu-i funcţionar

O altă "neregulă" descoperită la dosar de avocat ar fi aceea că, din cele 28 de volume ale dosarului, în 12 se regăsesc acte care nu sunt traduse în limba română, drept pentru care a cerut instanţei să fie înlăturate aceste dosare în totalitate.

O altă susţinere pentru eliberarea clientului său a fost aceea că Vîntu nu este funcţionar, în condiţiile în care, în noul Cod Penal, delapidarea nu poate fi rerţinută decât în cazul funcţionarilor. În plus, va dispărea şi infracţiunea de spălare de bani atâta timp cât infracţiunea de delapidare va fi înlăturată pe parcursul procesului.

Procurorul de şedinţă a arătat în replică faptul că dosarul nu trebuia instrumentat de ofiţerii DIICOT, aşa cum au cerut avocaţii şi că S O Vîntu, Liviu Luca şi Octavian Ţurcan au condus "în fapt" societatea PetromService. Potrivit procurorului de şedinţă, Vîntu a fost cu ideea achiziţiei de acţiuni supraevaluate pentru banca din Republica Moldova, dovada fiind în email-urile descoperite cu ocazia percheziţiei informatice făcute de anchetatori.

Directori schimbaţi

A mai susţinut că aceştia trebuie să rămână în arest deoarece pot în continuare influenţa mersul anchetei, arătând că din momentul în care a început urmărirea penală în primul proces PetromService, nu mai puţin de 14 directori şi acţionari ai companiilor offshore din Cipru controlate de cei arestaţi săptămâna trecută au fost schimbaţi.

În ultimul cuvânt, Liviu Luca a arătat că nu deţine acţiunile de care vorbesc procurorii şi că nu înţelege de ce este acuzat. "Petrom Service a fost atacată crunt de peste 18.000 de procese. Datoriile către stat ale companiei sunt de doar 45 milioane de lei", a arătat Luca. În plus, cel mai bogat sindicalist din România a dezvăluit că ar avea imunitate diplomatică atâta timp cât a fost ales membru Comitetul Economic şi Social (ces) de la Bruxelles. "Le-am interzis avocaţilor să discute despre acest lucru pentru că mă consider nevinovat", a completat Luca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


bestjobs.ro fly.ro

PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

Cell phone video surveillance solution
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii

.






















Create your own banner at mybannermaker.com!




Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA