http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_450_x_600/2010/08/09//138351-vantu01.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu: "Nu închinaţi Realitatea TV nimănui"

Acesta este mesajul transmis de Sorin Ovidiu Vîntu angajaţilor de la televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Sorin Ovidiu Vîntu: "Când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, vreau să-l văd în locul meu"
Sorin Ovidiu Vantu: "Am gresit fiindca nu am sustinut suficient coalitia anti-basescu"





















sâmbătă, 19 noiembrie 2011

In timp ce PDL este amenintat sa piarda alegerile, USL este in pericol sa nu le castige.


In timp ce PDL este amenintat sa piarda alegerile, USL este in pericol sa nu le castige. Intelegand aceasta realitate, si unii si altii isi ajusteaza din mers strategiile. Cel putin, aparent, PDL a pierdut initiativa in momentul in care PSD, PNL si PC s-au constituit intr-o alianta care are posibilitatea de a castiga peste 50 la suta din voturi. Cum poate recupera PDL acest prezumtiv handicap? Intr-un singur fel. Construind, la randul sau, o alianta. Nu este tarziu. Iar premizele sunt create.

Programul de guvernare al USL este una. Oferta politica adresata direct electoratului este alta. Daca, sub aspectul programului, se poate spune ca USL a atins o tinta importanta de etapa, din perspectiva ofertei electorale, a ceea ce denumim marketing politic, raspunsul este negativ. Si acest adevar devine si mai evident cand observam ca o parte a electoratului de stanga, ca si o parte a electoratului de dreapta, care potential ar apartine PSD si respectiv PNL, sunt total neglijate din perspectiva ofertei si actiunilor politice. Cel putin pana acum. Dar ce face PDL?

Beneficiind de indiscutabilul avantaj, generat de dominatia dreptei in Europa si de tendinta fireasca a Statelor Unite de a colabora cel mai bine cu guvernul aflat in functiune si cu presedintele in exercitiu, PDL este, cu certitudine, mai consolidat in plan extern decat USL. Acest avantaj poate fi sporit si extrapolat in plan intern, cu conditia ca, la randul sau, PDL sa fie initiatorul unei mari aliante, care sa revendice cealalta jumatate virtuala a electoratului romanesc. Adaugand la aceasta initiativa planurile de schimbare nedemocratica a regulilor electorale si a calendarului alegerilor, PDL si-ar putea asigura o victorie chiar daca, in acest moment, credibilitatea de care se bucura se plaseaza sub 10 la suta, ca de altfel si cea a Presedintelui, iar intentiile de vot oscileaza intre 18 si 24 la suta. In comparatie cu USL, care sta la peste 50 la suta.

Cum poate proceda PDL, pentru a construi o alianta? In primul rand, PDL va utiliza un avantaj pe care si l-a creat in raport cu UDMR. In sensul ca mentinand pragul electoral de 5 la suta, in conditiile in care, de aceasta data, vor concura trei organizatii ale maghiarilor, dintre care doua sensibil egale – UDMR si partidul lui Laszlo Tokes –, aceste formatiuni politice sunt, fiecare in parte, amenintate sa ramana in afara viitorului Parlament. Deci, sa nu mai intre la niciun fel de guvernare. Intrucat toate sunt partide populare, aflate in aceeasi familie internationala cu PDL, este de presupus ca ar accepta oferta acestei formatiuni pentru o alianta ante-electorala. Care se va numi Miscarea Populara. In al doilea rand, devine pe zi ce trece mai evident, in ciuda agitatiei necontenite a utilizarii unor importante fonduri din banii publici si chiar a santajului cu dosare penale, ca UNPR, desi aparent strange un numar mare de adeziuni ale unor activisti locali, apartinand PSD si PNL, in realitate sta tintuit la o intentie de vot ce nu depaseste 1 la suta. Pentru a intra in viitorul Parlament, UNPR trebuie sa intre intr-o alianta cu PDL si sa-si negocieze procentele din viitorul legislativ. In fine, Mircea Geoana devine disponibil. In curand, el va incerca sa formeze un nou partid socialist. Cu sprijinul financiar si logistic al puterii. Rupand cate ceva din PSD. Dar nici aceasta formatiune politica, daca ea se va forma, nu are aptitudinea de a intra singura in Parlament. Si ea se va inscrie in Miscarea Populara. Care, indiferent de nume, este oricum eterogena, atat timp cat unul dintre principalii aliati ai PDL este un partid de centru stanga, numit UNPR. Si este cat se poate de probabil ca si cele doua sau mai multe partide taranesti sa vina si ele la pachet, tot alaturi de PDL.

Nu este, asadar, deloc exclus ca, la viitoarele alegeri, sa se confrunte nu o multitudine de partide, ci doua aliante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ATENŢIE VIZITATORI!...
CUMPAR TIMBRE PENTRU REVANZARE
FAC IDENTIFICARI-EVALUARI
VAND TIMBRE ROMANESTI SI STRAINE
,tel.0729600730


MyRoHOST - Shared Hosting , Reseller, Register domains

DA CLICK pe bannerul de mai sus, castigi 5$ LA INSCRIERE !


bestjobs.ro fly.ro

PUBLICITATE

free web site traffic and promotion CASTIGA BANI CU RECLAME PE BLOGUL TAU-PIATA DIGITALA Get cash from your website. Sign up as affiliate.

.

provident romania

catalin botezatu - magazin oficial

PUBLICITATE

Cell phone video surveillance solution
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii
Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii

.






















Create your own banner at mybannermaker.com!




Create your own banner at mybannermaker.com!

Lista Rusinii
TOP LIST PROMOVARE FRANTA